10 vinkkiä ylistyksenjohtajalle

Haluaisitko toimia vastuutehtävässä seurakuntasi musiikissa? Fiona Chow jakaa omat vinkkinsä ylistyksenjohtajille.

Fiona Chowlla on vuosien kokemus musiikin johtamisesta monenlaisissa seurakunnissa. Hän haluaa rohkaista ja innostaa suomalaisia ylistämään Jumalaa. Tässä Fionan vinkit jokaiselle, joka kokee kutsua palvella seurakuntaa musiikista vastaavana työntekijänä tai vapaaehtoisena.

  1. Pidä sinun ja Jumalan suhde aina ykkösasiana. Käytä aikaa yksin ylistämiseen kotona, ja tule välillä seurakunnan kokoontumiseen vain vastaanottamaan ja olemaan Jumalan kanssa. 
  2. Kehitä osaamistasi ja panosta siihen. Jo muutama laulu- tai soittotunti voi antaa paljon. Sinulla tulisi olla hyvä perusta laulamisessa ja jossakin instrumentissa, myös teorian tuntemus auttaa. 
  3. Jumalanpalvelusmusiikin ei silti tarvitse olla ammattimaista. Jumala tuskin välittää, vaikka musiikki ei aina virtaisi sujuvasti. Ihmisten kokemukseen toki vaikuttaa, jos se takkuilee pahasti. 
  4. Ylistyksen ei pitäisi koskaan olla esitys. Oli tilaisuus kuinka tahansa suuri tai merkittävä, pidä mielessä, että todellisena yleisönäsi on ainoastaan Jumala. 
  5. Musiikkitiimi on kuin pieni seurakunta, jota ylistyksenjohtaja luotsaa. Ota rooli konfliktien ratkaisijana ja muistuta tiimille ristiriitojen keskellä, mitä ja ketä varten teette tätä. Muista myös rukoilla tiimisi puolesta. 
  6. Hengellinen johtajuus on vaikeaa, jos et tunne hyvin Raamattua. Vietä siis aikaa sen äärellä. 
  7. Vaikka kiertelisit tekemässä keikkoja monessa paikassa, on tärkeää juurtua omaan kotiseurakuntaan. Etsi sieltä rohkaisua ja koulutusta tehtävääsi. Kunnioita seurakuntasi johtajia ja tee yhteistyötä heidän kanssaan. 
  8. Pidä silmät auki ylistystä johtaessasi. Näin näet, mitä yleisössä tapahtuu ja voit kommunikoida bändin kanssa. 
  9. On hyvä tiedostaa, että ylistäjä toimii hengellisellä taistelukentällä. Paholainen ei halua, että ylistämme Jumalaa. 
  10. Ylistyksenjohtajia tarvitaan! Jos Jumala on laittanut asian sydämellesi, hän myös kouluttaa sinua.

Lue toisesta jutustamme, kuinka Fiona Chow päätyi Suomeen ja hänen havaintojaan suomalaisesta hengellisen musiikin kulttuurista!