Askartele minimalistin pääsiäiskoristeet

Yritän välttää ylimääräisen krääsän ostamista ja suosia kodin koristelemisessa tee-se-itse-viritelmiä. Joskus ne onnistuvat hyvin, joitakin taas ei kehtaa edes laittaa esille.

Avokadonsiementen päällystäminen virkkuulangalla tuntui aluksi hullulta idealta, mutta lopputulos on kaunis, eikä ollenkaan niin räikeä kuin monet kaupan pääsiäiskoristeet – sopii siis minimalistinkin kotiin. Askarteluprosessi vaatii hieman kärsivällisyyttä ja näppäriä sormia, ohje ei siis sovellu lasten kanssa toteutettavaksi.

Kuvassa näkyvän oksan olen löytänyt maasta, kuorinut ja maalannut tummaksi.

Tarvikkeet:

  • Avokadonsiemeniä, joiden on annettu kuivua pari päivää. Siemenen ei tarvitse olla valmiiksi muodoltaan munamaisen suippo – muoto syntyy lankaa kieputtaessa.
  • Virkkaus- tai neulelankaa (vaaleaa ja ei-pörröpintaista, jotta liimajäljet eivät jää näkyviin)
  • Liimaa, joka kuivuu läpinäkyväksi (esim. Erikeeper)

tarvikkeet

Tee näin:

1. Rapsuta kuivuneista avokadonsiemenistä kuori pois.

 

vaihe1

2. Laita siemenen pohjaan ja huipulle reilu pisara liimaa. Levitä liimaa niin, että se muodostaa raidan siemenen huipulta pohjaan.

vaihe2

3. Aseta lanka liimaraitaan huipulta pohjaan päin niin, että siemenen huipun yli jää roikkumaan noin kymmenen sentin mittainen pätkä lankaa.

vaihe3

4. Ala kieputtaa lankaa siemenen ympäri niin, että se osuu pohjassa ja huipulla liimaan. Pidä siemenen huipulle jäänyttä langanpäätä erillään kieputuksesta – sitä tarvitaan vielä.

5. Kun lankaa on siemenen ympärillä noin sentin leveydeltä, siirry pitämään sormilla kiinni lankakohdasta ja levitä hieman liimaa niihin kohtiin, joissa näkyy vielä siementä. Kun pidät kiinni lankakohdasta, sormesi saattavat välttyä menemästä liimaan (kuten kuvasta näkyy, liimasormien välttely ei ole täysin mahdollista…).

vaihe4

6. Kun lankaa on kieputettu yhteen suuntaan niin paljon, ettei väleistä näy siementä, on aika tehdä ”käännös”. Nosta siemenen huipulla olevaa langanpäätä ylös ja vie kieputettava lanka sen ohi siemenen paljaalle sivulle. Jatka kieputtamista tässä suunnassa, kunnes siemen on kokonaan peitetty.

7. Kieputa lanka kohtaan, jossa se tulee siemenen huipulle vastakkaisesta suunnasta kuin huipulle jäänyt langanpää. Sido langat yhteen kaksinkertaisella solmulla ja leikkaa langat saman mittaisiksi (noin 10 cm).

8. Solmi langat päistä yhteen vetosolmulla. Valmista!

lankamuna lahi