Kirje sinulle, joka et kuulu joukkoon

Olet tiennyt sen jo pitkään, kenties lapsesta asti: sinussa on jotain vikaa ja olet perustavalla tavalla erilainen kuin muut. Sinua ehkä hävettää. Miksi et voi olla niin kuin muut?

Olet ehkä usein eri mieltä kuin muut. Näet, kuulet ja koet asiat tavalla, jota muut eivät ymmärrä.

Pisteliäät heitot ja näpäytykset, jotka muut tuntuvat ravistelevan yltään hetkessä, menevät ihosi alle ja saatat miettiä niitä vielä päivien, viikkojen ja jopa vuosien jälkeen. Tunnet olevasi koko ajan joko liikaa tai liian vähän, mutta et koskaan sopivasti.

Olet niin poikkeava, että olet helppo kohde kiusaajille. Ehkä myös haluat lähtökohtaisesti kaikille hyvää etkä haluaisi sanoa kenellekään pahasti, joten huomaat joutuvasi silmätikuksi kerran toisensa jälkeen. Tästä kaikesta teet johtopäätöksen, että sinussa on oltava jotain vikaa, kun kerran niin usein joudut maalitauluksi, kynnysmatoksi, suljetuksi ulkopuolelle.

Olet ehkä satuttanut itseäsi fyysisesti, riuduttanut ruumistasi tai rankaissut itseäsi. Olet ollut vakaasti sitä mieltä, että olet ruma, tyhmä tai muuten vain huono. Olet verrannut itseäsi jatkuvasti muihin ja uskonut, ettet koskaan tule taipumaan samoihin suorituksiin kuin muut. Olet itsesi pahin vihollinen.

Kenties olet kyynistynyt ja rakentanut ympärillesi kovan kuoren: minuahan ei satuta enää kukaan tai mikään! Olet kuin siili, piikit pystyssä. Ajattelet, että hyökkäys on paras puolustus ja saatat jopa ryhtyä itse kiusaajaksi, ettei sinua kiusata ensin. Vannot, ettei kukaan saa enää nähdä kyyneleitäsi. Luulet, että näillä keinoilla olet turvassa ihmisiltä ja maailmalta.

Taivaallinen Isäsi on suunnitellut varallesi jotain tärkeää, jonka vain sinä voit saattaa alkuun tai päätökseen.

Saatat myös tuntea syvää häpeää joistain piirteistäsi tai olosuhteistasi, joille et mahda mitään. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi terveydentilasi, ulkonäkösi tai perheesi. Olet huomannut, ettet voi sulautua joukkoon, sillä kaikilla muilla näyttää olevan paremmat lähtökohdat elämään kuin sinulla.

Usko tämä: kaikki edelliset johtopäätöksesi ovat valheita. Koska täydellinen Jumala ei tee virheitä, sinussa ei ole mitään vikaa.

Et ehkä vielä ymmärrä, miksi sinut luotiin juuri tällaiseksi. Mikä on tehtäväsi tässä kylmässä maailmassa, jossa vain vahvimmat tuntuvat kukoistavan? Luota kuitenkin siihen, että se selviää aikanaan. Taivaallinen Isäsi on suunnitellut varallesi jotain tärkeää, jonka vain sinä voit saattaa alkuun tai päätökseen.

Tiedä tämä: pimeimpänä ja synkimpänä hetkenäsi, kun olet luullut olevasi yksin koko maailmassa, et ole oikeasti ollut hetkeäkään yksin. Koko maailman Luoja on ollut vierelläsi. Hän on nähnyt jokaisen ilkeän sanan, jokaisen lyönnin ja jokaisen kyyneleen, ja pitänyt sinua sylissäsi. Joka hetki.

Kuvittele tämä: vielä koittaa se päivä, jolloin saat nauraa ja iloita. Vielä löydät ympärillesi ne ihmiset, jotka pitävät sinusta juuri sellaisena kuin olet. Nämä ihmiset ovat niitä oikeita ystäviä, joita sinulla ei ole ennen ollut. He puolustavat sinua eivätkä jätä sinua yksin. Vaali näitä ihmissuhteita!

Vielä jonain päivänä koittaa sekin hetki, jolloin huomaat nousevasi kaiken kipeän yläpuolelle. Olet tullut niin vahvaksi, että osaat puolustaa myös itseäsi. Uskallat myös jättää elämästäsi ihmiset ja asiat, jotka jatkuvasti vetävät sinua alaspäin.

Silloin voit olla tukena jollekulle muulle, joka käy läpi samaa kuin sinä. Voit istua tällaisen henkilön viereen ja sanoa: “tiedän, miltä sinusta tuntuu. Mutta et ole yksin ja selviät tästä voittajana.”