Kuvat: Henna-Riikka Ruuska

Pääsiäisen raikas sitrus-suklaamoussekakku

Pääsiäiseen liittyy jos jonkinmoista herkkua, mutta koska huomenna on myös Ruut-lehden 1-vuotissynttärit, niin kakkuhan se oli tehtävä! Kakussa täyteläinen suklaakerros yhdistyy keväisen raikkaankirpsakkaan sitruunamousseen ja pohjassa piileskelevät pähkinät antavat myös ihanaa tekstuuria.

Ohje saattaa vaikuttaa ensivilkaisulta pitkältä ja työläältä, mutta kakku on kuitenkin helppotekoinen. Aikaa vievin osuus on pistaasipähkinöiden kuoriminen ja hyytymisen odotteleminen. Kakku on myös helposti muunneltavissa erilaisiin erityisruokavalioihin esimerkiksi käyttämällä laktoosittomia tuotteita ja gluteenitonta jauhoseosta.

Keväinen suklaa-sitruskakku

Pohja:

1 dl kuorettomia, suolattomia pistaasipähkinöitä
1,25 dl mantelijauhetta
0,5 dl tomusokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
20 g voita

Rouhi pähkinät. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja tomusokeri. Lisää kananmunat, vehnäjauhot ja sokeri. Vatkaa kuohkeaksi. Sulata voi ja kääntele joukkoon.

Levitä massa leivinpaperoituun/voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Voit hyvin valmistaa kakkupohjan jo edellisenä päivänä. Laita siinä tapauksessa jäähtynyt pohja elmukelmulla päällystettynä jääkaappiin.

Suklaa-appelsiinimousse:

5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
300 g tummaa suklaata
2 appelsiinin kuori
2 rkl appelsiinimehua

Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuori. Vaahdota kerma ja sokeri. Sulata suklaa varovasti joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita käännellen kermavaahdon joukkoon kuoriraaste ja suklaa.

Kaada mousse kakkupohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin ja aloita sitruunamoussen valmistus.

Sitruunamousse:

0,75 dl sitruunamehua (1 iso sitruuna)
yhden sitruunan kuoriraaste
200 g bulgarian jogurttia
noin 1 dl sokeria (oman maun mukaan)
3 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
(keltaista elintarvikeväriä)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään jogurtti, kuoriraaste, suurin osa sitruunamehusta, sokeri sekä elintarvikeväri. Vaahdota kerma.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne lopun sitruunamehun kanssa mikrossa tai kattilassa. Sekoita liivateseos ensin jogurttiseokseen ja lopuksi yhdistä molemmat seokset keskenään. Kaada mousse suklaakerroksen päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään.

Kun kakku on hyytynyt, irrota vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi erilaisilla pääsiäiskarkeilla, marengeilla, tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Rauhallista pääsiäistä!

kakkulautanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *