Syvällistä sisältöä somessa – 13 blogivinkkiä

Täytä somefeedisi rohkaisevalla ja rakentavalla sisällöllä! Kokosimme suosikkimme tälle listalle.

Facebook, Instagram ja blogimaailma tuntuvat välillä lannistavilta. Näin ei tarvitse olla. Netistä löytyy Ruut-lehden lisäksi paljon muitakin tahoja, joiden päivityksistä saat rohkaisua sekä vahvistusta uskollesi ja arvomaailmallesi. Tutustu elämäänsä ja uskoaan netissä jakaviin naisiin (ja yhteen mieheenkin), joista me Ruut-lehden toimituskunnassa juuri nyt inspiroidumme!

Moni listan blogeista jakaa kullanarvoisia ajatuksia myös – tai ennen kaikkea – Instagramissa. Päivitysten lukeminen toimii pikku hartaushetkenä vaikkapa bussissa istuessa. Myös Ruut-lehti julkaisee Instagramissa viikoittain pieniä ajatuksia ja hartauksia. Löydät meidät nimellä ruutlehti.

Uskoa ja perhe-elämää

Sekunnit ja tunnit
Teologi Hanna Kivisalo kirjoittaa kauniisti ja tarkkanäköisesti perheenäidin arjesta, jaksamisesta ja välillä uskostakin. Hän jakaa omia kokemuksiaan myös vaikeista tilanteista ja jaksaa rohkaista arjen pyörteissä rimpuilevia lukijoita.

Anna mun olla nainen
Perheenäiti Henna Maria pohtii blogissaan naiseutta, Raamattua ja lapsiperheen kysymyksiä. Pitkissä ja pohjustetuissa teksteissä päästään usein sukeltamaan syvälle aiheeseen. Henna Maria kuuluu myös Ruut-lehden toimitustiimiin.

On Becoming Esther
Pastorin työstä kotiäidiksi ja vapaaksi kirjoittajaksi jäänyt Aimee Walker jakaa elämäänsä, oivalluksiaan ja arjenläheisiä raamattuopetuksia. Aiheissa vilahtelevat uskon lisäksi perhe-elämä ja lasten kasvatus. Blogissa on mukana muitakin kirjoittajia.

Natasha Crain
Blogi vanhemmuudesta ja apologiasta (eli uskon puolustuksesta) – aiheita, joista harvoin kuulee puhuttavan yhdessä! Natasha pohtii mm. kuinka voisi varustaa lapsiaan kohtaamaan väitteitä, jotka pyrkivät tekemään uskoa naurunalaiseksi. Jutut ovat käytännönläheisiä, älyllisesti stimuloivia ja perustuvat vahvasti Raamattuun. Ajatuksia herättävää luettavaa myös muille kuin perheellisille!

Tyyliä, Raamattua ja henkilökohtaista pohdintaa

Confessions of a Work in Progress
Kolmekymppinen “toipuva perfektionisti” Mel kirjoittaa avoimesti painiskeluistaan elämäntilanteessa, jota leimaavat mm. työnhaku, opiskelu ja lapsettomuus. Melin luottamus Jumalaan ja hersyvä kirjoitustyyli saavat aina hyvälle mielelle! Mukana on myös tyylivinkkejä.

The Style of Faith
Parikymppisen opiskelija Sarahin missiona on rohkaista lukijoita ja auttaa jokaista näkemään oma arvonsa. Hän siteeraa usein vapaamuotoisempaa raamatunkäännöstä, joka avaa sanomaa kiinnostavalla tavalla ja tuo sitä lähelle nykyajan ihmistä. Välillä Sarah jakaa myös tyylivinkkejä ja otteita omasta matkastaan.

Abounding Grace
Suomalainen Ronja kirjoittaa englanniksi pohdintojaan uskosta, jakaa arkensa pieniä hetkiä ja rakentaa virtuaalista yhteisöllisyyttä uskovien naisten kesken. Blogi ja Instagram-tili henkivät tyyntä lohtua ja rauhaa silloinkin, kun Ronjan omassa elämässä myllertää.

Pieniä hartauspaloja

Daughter of Delight
Syvällistä ja koskettavaa uskon ja elämän pohdintaa naisnäkökulmasta. Kirjoittajien omasta elämästä kumpuavia hartaustekstejä ilmestyy Instagram-tilille joka arkipäivä kauniin kuvan ja raamatunkohdan kera. Kirjoitustiimi vaihtuu muutaman kuukauden välein, joten jutut pysyvät tuoreina.

Yksin armosta
Raamattukouluttaja Jaakko Pirttiaho jakaa blogissa, Facebookissa ja Instagramissa “ihmisen kokoisia ajatuksia elämästä ja Jumalasta”. Nämä helmet ovat monesti rohkaisseet, lohduttaneet ja avanneet uusia näkökulmia Raamattuun. Välillä näppäimistön ääressä on puoliso Iiris. Jos luet mieluiten suomeksi, tämä on ehdoton valinta!

Well-Watered Women
WWW:n blogissa naiset pohtivat uskoon liittyviä aiheita helposti lähestyttävällä tavalla. Jutut ovat sopivan kevyitä mutta tuovat usein ajateltavaa. Blogia ylläpitää yritys, joka tuottaa mm. naisille suunnattuja raamatunlukuoppaita ja -päiväkirjoja.

Joyful Life
Tuore amerikkalainen kristillinen naistenlehti jakaa blogissaan ja Instagramissa lyhyitä, puhuttelevia puheenvuoroja uskoon ja naisten elämään liittyvistä aiheista – tietysti kauniilla kuvilla varustettuna.

Parisuhteesta ja sen etsimisestä

Onnellinen avioliitto
Kolmekymppinen vaimo ja äiti pohtii avioliittoa ja sen hoitamista hyvin henkilökohtaisella otteella. Kirjoittaja ammentaa viisautta omien havaintojensa lisäksi kirjoista, avioliittotapahtumista ja pariterapiasta. Omakohtaiset blogitekstit ovat kallisarvoista vertaistukea jokaiselle parisuhteessa olevalle, oli suhteessa ongelmia tai ei. Asenne on ihanan pohtiva ja armollinen.

True Love Dates
Timanttisia tekstejä kaikesta ihmissuhteisiin ja parisuhteeseen liittyvästä. Terapeutti Debra Fileta pohtii muun muassa, miten kommunikoida ja seurustella Jumalan mielen mukaisesti – deittailua paheksumatta, mutta toisia kunnioittaen. Sivustolta voi kuunnella myös podcasteja.

To Love, Honor and Vacuum
Sheila Wray Gregoire kirjoittaa avioliitosta ja avioparien seksielämän hyvinvoinnista sekä vastailee lukijoiden kinkkisiin ja kiusallisiinkin parisuhdekysymyksiin. Toisinaan käsitellään myös seurustelua. Blogin suoraviivainen ja neuvova tyyli saattaa hätkähdyttää tai ärsyttää, mutta harvoin näkee nimenomaan uskoville suunnattua apua parisuhteen intiimeimpiin ongelmiin.