Energiajae: Puut puhuvat Jumalasta

Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi tehdä mitään. – Joh 15:4-5

Minulle puut ovat aina kertoneet Jumalasta, ja meistä. Siitä millainen suhde meillä pitäisi olla.

Runko kasvaa aina kohti valoa, ylöspäin, korkeuksiin. Ja se joutuu kantamaan oksien taakan, mutta se myös antaa niille elämän ja kasvun. Ihan niin kuin Jeesus. (Rungolle oksien paino on helppo kantaa, koska se on suora, oksat taas katkeavat jo vähäisestäkin lumikuormasta.)

Vain rungossa kiinni olevat oksat tuottavat lehtiä, siemeniä ja satoa. En minäkään saa aikaan mitään ikuisesti kestävää, ellen saa siihen ideaa ja kutsua Jumalalta. Kaikki todella kestävä ja pysyvä tulee häneltä, virtaa hänen kauttaan meihin. Emmekä me voi siihen mitään muuta vaikuttaa, kuin pitää tiukasti kiinni hänestä. Hän hoitaa loput.

Olen lähes varma siitä, että jos Jeesus olisi puhunut nämä sanansa suomalaisille, hän olisi sanonut olevansa koivu.

Oksat kasvavat sivuille päin, kurkottaen mahdollisimman laajalle, kuin kädet kohti toisten puiden käsiä. Mitä alempana rungossa oksa on, sitä kauemmas se ylettää. Ylimmät oksat hamuavat jo taivaita, pölyttäen kauas, alemmat taas pysyvät maanpinnan tuntumassa, yltäen koskettamaan toisiakin.

Olen lähes varma siitä, että jos Jeesus olisi puhunut nämä sanansa suomalaisille, hän olisi sanonut olevansa koivu. Koivun valkeana hohtava runko näyttää niin puhtaalta ja suoralta, taivaisiin kurkottavalta. Vain mustat oksat tekevät siihen arpia, päästäessään irti ja tippuessaan pois. Kiinni pitävät oksat, käkkyräiset ja maata kohti riippuvat, ovat silti sen oksia, vaikka välillä sitä on vaikea uskoa, niin suuri on kontrasti rungon ja oksien välillä. Silti ne ovat yhtä!

Energiajae-juttusarjassa kirjoittaja jakaa raamatunkohdan, joka on koskettanut, lohduttanut tai herättänyt oivalluksia.

Haluaisitko jakaa sinulle merkityksellisen raamatunkohdan ja kertoa, mitä ajatuksia se on herättänyt tai millaisessa tilanteessa se on tullut sinulle tärkeäksi? Laita meille viestiä!