Sisustusta Lapin luonnosta

Ulla Kangasniemi, rovaniemeläinen tekstiilisuunnittelija, teki kotinsa seinälle installaation kelohongan kappaleista. Inspiraatio sisustuselementtiin syntyi elämää muuttaneella lomareissulla.

”Olimme poikaystäväni kanssa Inarinjärvellä veneilemässä ja telttailimme järven saarissa. Olin tosi ihastunut Lapin luontoon. Ensimmäisenä iltana poikaystäväni kosi minua rantakalliolla. Aloin heti haaveilla häistä, joiden teemana olisi Lappi.

Inarijärven rannalla oli paljon maahan pudonneita hongankappaleita. Ne ovat sileitä aivan kuin vesi olisi huuhtonut niitä. Aloin miettiä, että ne olisivat tosi kauniita hääkoristeita.

Kelohongat ovat rauhoitettuja, eikä puusta saa katkaista oksia. Poikaystäväni isä oli kerännyt hongankappaleita aiemmin kotiin koristeiksi, ja päätin itsekin kerätä niitä mukaan. Se oli aivan kuin keräisi simpukoita. Kuljetin puupalat kotiin muovikasseissa.

Päätimme viettää häitä tammikuussa. Kesällä tuntui, että häihin on tosi pitkä aika, ja halusin jo laittaa honganpalat esille. Silloin sain idean, että ne voisi ripustaa seinälle. Kiinnitin puupalat siimoilla roikkumaan seinään kiinnitetystä ripustuskiskosta.

Puuinstallaatio kotini seinällä muistuttaa minua ihanasta Inarinreissusta ja paikasta, josta on tullut minulle tärkeä. Moni on kehunut installaatiotani, jotkut taas kauhistuvat, kun luulevat, että olen katkonut rauhoitettujen puiden oksia.”

pokkelot2