Tervetuloa armollisen naistenlehden pariin!

Ruut on uusi verkkolehti, joka tarkastelee maailmaa kristittyjen naisten silmin. Unelma naisille suunnatusta kristillisestä lehdestä alkoi kummitella mielessäni jo lähes kymmenen vuotta sitten. En tuolloin vielä ajatellut verkkolehteä, olinkohan edes koskaan lukenut sellaista. Välillä idea jäi vuosiksi hautumaan, kunnes taas palasi ajatuksiin.

Digitaalisen viestinnän opinnoissani päädyin valitsemaan niitä kursseja, joilla oli jokin kosketuspinta aiheeseen, ja tästä seurauksena moni opettajakin joutui pohtimaan kanssani kristillisen verkkolehden konseptia. Kukaan heistä ei pyöritellyt silmiään suunnitelmilleni – kiitos siitä!

Viime vuoden lopulla tuntui, että olen suunnitellut lehteen liittyen kaiken mahdollisen. Oli tehtävä valinta: joko ryhdyn toteuttamaan suunnitelmia, laitan ne jäihin tai keksin itselleni kokonaan uuden unelman, jota pyöritellä mielessä.

Haaveen hylkääminen ei tuntunut millään tapaa hyvältä ajatukselta. Entä jos kyseessä ei olekaan pelkästään minun unelmani, vaan myös Jumalan? Toivooko hän, että syntyisi verkkolehti, joka toisi naisia yhteen vaihtamaan ajatuksia elämästä ja uskosta? Jos toivoo, näppärä tapa saada asia tapahtumaan olisi antaa se itsepintaiseksi haaveeksi jollekin kirjoittamista ja verkkosivujen suunnittelua rakastavalle, innostumiseen taipuvaiselle ihmiselle – tai jopa luoda sopiva ihminen ideaa toteuttamaan.

Yllätyin siitä, kuinka moni ystävä, tuttava ja tuntematonkin innostui lähtemään mukaan lehteä tekemään. Moni olikin jo odotellut, milloin laitan hihat heilumaan asian suhteen, olinhan puhunut aiheesta jo ikuisuudelta tuntuvan ajan – lähes kolmasosan elämästäni. Vielä enemmän yllätyin siitä, miten nasevia kynäniekkoja tuttavapiiristäni kuoriutui!

Lehden sloganin tarkoituksena on muistuttaa meitä lehden tekijöitä siitä, mistä näkökulmasta haluaisimme tarkastella maailmaa, itseämme ja muita ihmisiä.

Pian kävi ilmi, etten ollutkaan tajunnut suunnitella aivan kaikkea. Lisäksi jotkut ideoistani olivat vähän tylsiä, kliseisiä tai liian hankalia toteuttaa. Ensimmäinen ehdotukseni lehden sloganiksi meni ystäväraadin arviossa klisee-kategoriaan. Päätimme lopulta yhteistuumin olla “armollinen naistenlehti”.

Jokainen on varmaan törmännyt armottomaan naisille suunnattuun lehtijuttuun. Esimerkiksi sellaiseen, jossa kerrotaan, kuinka tulla kauniimmaksi, tehokkaammaksi, litteävatsaisemmaksi tai trendikkäämmäksi, pohtimatta sen kummemmin, miksi näitä asioita pitäisi tavoitella. Armoton juttu uskottelee, että minun pitäisi ostaa jotakin uutta, treenata tai vähintään opetella meikkaamaan hienommin, jotta voisin tuntea itseni arvokkaaksi ja kulkea itsevarmana ihmisten ilmoilla. Juhliin tai rannalle menosta ei tällaisen jutun luettuaan enää uskalla edes haaveilla.

Mitä se armollisuus sitten on? Sitä opettelemme itsekin. Me Ruut-lehden tekijät emme nimittäin ole kovin armollisia, tai muutenkaan erityisen hyviä ihmisiä. Lehden sloganin tarkoituksena onkin muistuttaa meitä siitä, mistä näkökulmasta haluaisimme tarkastella maailmaa, itseämme ja muita ihmisiä. Aina se ei toteudu, mutta yritämme olla itsellemme armollisia tämänkin tavoitteen suhteen.

Hyviä lukuhetkiä!

Tags from the story
, ,
Written By
More from Nelli Heinimo

Rakkaustarina: ”Tapasimme netin deittipalvelussa”

Helsinkiläiset Oona ja Kristian Pesti löysivät toisensa netissä. Aluksi heitä nolotti kertoa...
Read More

7 Comments

  • Kiitos lehdestä! Toivottavasti Ruut saa monta innokasta lukijaa ja tekijää. Ilmeeltään lehti on mielestäni kaunis ja selkeä. Tätä on mukava lueskella!

  • Onnea uudelle lehdelle! Sivusto on selkeä ja luettava, toivottavasti tulee paljon lukijoita!

  • Kiitos kannustuksesta ja palautteesta Arja, Santtu, Heidi, Liisa ja Kati! Ihanaa kuulla, että tällaista lehteä on kaivattu!

  • Tässä konseptissa on paljon keväistä raikkautta ja ihanaa uuden alkua! Toivon menestystä Ruutille ja innolla odotan uusia artikkeleita! Kiitos tästä lehdestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *