Tervetuloa armollisen naistenlehden pariin!

Ruut on verkkolehti, joka tarkastelee maailmaa kristittyjen naisten silmin. Unelma naisille suunnatusta kristillisestä lehdestä pyöri mielessäni lähes kymmenen vuotta ennen kuin sen toteuttaminen tuli mahdolliseksi. Alussa en vielä ajatellut verkkolehteä, olinkohan edes koskaan lukenut sellaista. Välillä idea jäi vuosiksi hautumaan, kunnes taas palasi ajatuksiin.

Vuoden 2014 lopulla tuntui, että olen suunnitellut lehteen liittyen kaiken mahdollisen. Oli tehtävä valinta: joko ryhdyn toteuttamaan suunnitelmia, laitan ne jäihin tai keksin itselleni kokonaan uuden unelman, jota pyöritellä mielessä.

Haaveen hylkääminen ei tuntunut hyvältä ajatukselta. Entä jos kyseessä ei olekaan pelkästään minun unelmani, vaan myös Jumalan? Toivooko hän, että syntyisi verkkolehti, joka toisi naisia yhteen vaihtamaan ajatuksia elämästä ja uskosta? Jos toivoo, näppärä tapa saada asia tapahtumaan olisi antaa se itsepintaiseksi haaveeksi jollekin kirjoittamista ja verkkosivujen suunnittelua rakastavalle, innostumiseen taipuvaiselle ihmiselle – tai jopa luoda sopiva ihminen ideaa toteuttamaan.

Yllätyin siitä, kuinka moni ystävä, tuttava ja tuntematonkin innostui lähtemään mukaan lehteä tekemään. Moni olikin jo odotellut, milloin laitan hihat heilumaan asian suhteen, olinhan puhunut aiheesta lähes kolmasosan elämästäni. Vielä enemmän yllätyin siitä, miten upeita kirjoittajia tuttavapiiristäni löytyi!

Päätimme yhteistuumin olla “armollinen naistenlehti”. Jokainen on varmaan törmännyt naisille suunnattuun armottomaan lehtijuttuun. Esimerkiksi sellaiseen, jossa kerrotaan, kuinka tulla kauniimmaksi, tehokkaammaksi, litteävatsaisemmaksi tai trendikkäämmäksi, pohtimatta sen kummemmin, miksi näitä asioita pitäisi tavoitella.

Armoton juttu uskottelee, että minun pitäisi ostaa jotakin uutta, treenata tai vähintään opetella meikkaamaan hienommin, jotta voisin tuntea itseni arvokkaaksi ja kulkea itsevarmana ihmisten ilmoilla. Juhliin tai rannalle menosta ei tällaisen jutun luettuaan enää uskalla edes haaveilla.

Mitä armollisuus sitten on? Sitä opettelemme itsekin. Me Ruut-lehden tekijät emme nimittäin ole kovin armollisia, tai muutenkaan erityisen hyviä ihmisiä. Lehden sloganin tarkoituksena onkin muistuttaa meitä siitä, mistä näkökulmasta haluaisimme tarkastella maailmaa, itseämme ja muita ihmisiä. Aina se ei toteudu, mutta yritämme olla itsellemme armollisia tämänkin tavoitteen suhteen.

Hyviä lukuhetkiä!

11 Comments

 • Mainio idea, tällaista lehteä tarvitsemme. Kiitos!

 • Kiitos lehdestä! Toivottavasti Ruut saa monta innokasta lukijaa ja tekijää. Ilmeeltään lehti on mielestäni kaunis ja selkeä. Tätä on mukava lueskella!

 • Onnea uudelle lehdelle! Sivusto on selkeä ja luettava, toivottavasti tulee paljon lukijoita!

 • Kuulostaa oikein hyvältä! Olen kiinnostunut!

 • Ihanaa! Kiitos, että teit unelmastasi totta!

 • Kiitos kannustuksesta ja palautteesta Arja, Santtu, Heidi, Liisa ja Kati! Ihanaa kuulla, että tällaista lehteä on kaivattu!

 • Tässä konseptissa on paljon keväistä raikkautta ja ihanaa uuden alkua! Toivon menestystä Ruutille ja innolla odotan uusia artikkeleita! Kiitos tästä lehdestä!

 • Tämä lehti on juuri minulle. Kiitollisena ja innostuneena saan jakaa lehteä myös kavereilleni fb:ssä.

  • Mahtavaa, Sinikka, että tykkäät lehdestämme! Kiitos että jaat tietoa lehdestä kavereillesi! Toivottavasti moni ystäväsi löytää tiensä Ruut-lehden pariin.

 • HEI, – Täällä haettiin ”Tätä on kristinusko” Lewisin kirjaa netistä – mitä tässä sanotaan. Tultiin ”Ruut – lehteen” – saatiin hyviä ajatuksia …Kiitos. Läh. Pauli. (Johdatuksen tuntua …)

Comments are closed.