Niin kuin aarretta -tehtäväkirjan kansi

Tulosta tehtäväkirja tueksi Raamatun läpilukemiseen

“Niin kuin aarretta” -tehtäväkirja on konkreettinen tuki matkalla halki Raamatun. Se auttaa hahmottamaan kokonaiskuvaa ja painamaan mieleen sen, mitä on lukiessa löytänyt.

Vihkosessa on jokaiselle Raamatun kirjalle oma muistiinpanosivu, josta löytyy paikat mm. taustatiedoille, avainhenkilöille ja keskeisille jakeille. Sivuja voi täyttää sitä mukaa, kun lukeminen etenee ja tallentaa päivämäärät, jolloin kunkin kirjan aloitti ja sai sen loppuun.

Tehtäväkirja on suunniteltu erityisesti Raamatun läpilukuun (kirja kerrallaan alusta loppuun). Mutta lukipa Raamattua missä tahansa järjestyksessä, on tärkeää tutustua koko kirjakokoelmaan kokonaisuutena – myös niihin osiin, joita harvemmin kuulee siteerattavan saarnoissa ja puheissa. Raamattu on kuin palapeli, jossa jokainen kirja on yksi pala. Paloista muodostuu Kristuksen kuva. Sen hahmottamiseen kunnolla tarvitaan sekä Uutta että Vanhaa Testamenttia, kaikkia kirjoja.

Niin kuin aarretta – tehtäväkirjan aukeama

Tehtäväkirja on saanut nimensä Raamatun sananlaskusta, jossa kehotetaan etsimään viisautta samalla innolla ja huolellisuudella kuin etsisi kätkettyä aarretta (San. 2:4). Se on osuva kuvaus asenteesta, jolla Raamattua on syytä tarkastella. Kaikkea ei heti alkuun ole helppo ymmärtää, mutta lukiessa sinnikkäästi eteenpäin viisaus lisääntyy ja esiin alkaa putkahdella todellisia timantteja. Rukous on tärkeä apu, kun miettii lukemansa merkitystä.

Raamattu kuvailee itseään mm. lampuksi, joka valaisee askeleet ja leiväksi, joka ravitsee sielua. Sanaa verrataan myös siemeniin, jotka istuttamisen jälkeen lähtevät itämään. Ja Jumala lupaa, ettei tuo sato mene hukkaan! Jumala itse puhuu Raamatun kautta ja synnyttää lukijassa uskoa.

Tulosta tehtäväkirja tästä!

(mustavalkoinen pdf, A4, 76 sivua)

Lue myös aiempi juttumme, jossa tehtäväkirjan tekijä Jonna Heikkilä kertoo, millaista oli lukea Raamattu kokonaan läpi ensimmäistä kertaa!

Niin kuin aarretta – tehtäväkirjan sivu täytettynä

Kuvat: Jonna Heikkilä